Πολιτική

Μπαλάφας: Το επόμενο διάστημα ανοίγει η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση

balafas-735x459.jpg

Παρά την πολιτική ένταση, για την συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο θα γίνει πολιτισμένος διάλογος, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Μιλώντας  Στο Κόκκινο ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα ανοίγει η συζήτηση και για την συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία περιλαμβάνεται και ο νέος εκλογικός νόμος.

Είναι δύο μεγάλες, βαθιές τομές οι οποίες δεν θα είναι έργο της κυβέρνησης αλλά της συνολικής διαβούλευσης με τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και με την ενσωμάτωση της μέχρι τώρα εμπειρίας, θετικής και αρνητικής.

Θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και μία ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με την συνταγματική αναθεώρηση, όπως σημείωσε. Η απλή αναλογική, η αναλογική εκπροσώπηση, θα είναι η αφετηρία που θα έχουμε εμείς»

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά την ένταση που υπάρχει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο και όχι μόνο, πρέπει και μπορούν να αναζητηθούν τα σημεία σύγκλισης, μία εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ευήκοα ώτα» ακόμη και στις πλευρές που έχουν καλλιεργήσει την ένταση, εκτίμησε ο ίδιος, θα δουν πιο γόνιμα τη διαδικασία. Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά ακόμη και εάν είναι έντονος, θα γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος», επισήμανε. Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα ώστε να λειτουργεί δημοκρατικά και να εξυπηρετεί, πρακτικά αλλά και συνολικά, τον πολίτη.

«Με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα προωθείται η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να μην είναι το κράτος το “λάφυρο” της εκάστοτε κυβέρνησης. Συγκροτήθηκε το ανεξάρτητο και αντικειμενικό μητρώο των στελεχών του Δημοσίου, με το οποίο προστατεύεται η διαδικασία της εξέλιξης των στελεχών. Ταυτόχρονα, προωθείται μέσω της αναδιοργάνωσης των διαδικασιών και της μετάβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες η πάταξη της γραφειοκρατίας, ώστε να εξυπηρετείται εύκολα ο πολίτης, να μην χρειάζεται να τρέχει επί ημέρες από τον έναν στον άλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top