Πολιτική

Μπαράζ συνεντεύξεων με φόντο την επόμενη ημέρα

550_334_451477.jpg

Το βλέμμα στην επόμενη ημέρα έχει πλέον στραμμένο το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που φαίνεται και από όσα δήλωσαν σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η σελίδα έχει αλλάξει», ενώ τονίζει για μία ακόμη φορά – μετά το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης – ότι στόχος της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής είναι η «δίκαιη ανάπτυξη».

Τσίπρας: Όσοι προβλέπουν ναυάγιο θα διαψευσθούν

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η συμφωνία για το χρέος «είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε», ενώ διαμηνύει ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία, όπως συνέβη με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις.

Ακόμη, Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ακόμα στις αλλαγές που θα επέλθουν στον εκλογικό νόμο και επισημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2019.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να σχεδιάσει σε ευρύ ορίζοντα και σημειώνει ότι «έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση άντεξε και επιβεβαίωσε την συνοχή και την αντοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.

Δραγασάκης: Επανεξετάζεται ο νόμος για τις διοικήσεις των τραπεζών

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνεχίζει:

«Όμως, ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε μόνο με προβλήματα και κινδύνους, από εδώ και πέρα, εκτός από αυτά, αρχίζουμε να διαθέτουμε και ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή τους. Ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά», αναφέρει.

Χουλιαράκης: Σε πρώτο πλάνο η κοινωνική προστασία

Συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής» παραχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναφέρεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Χουλιαράκης σημειώνει ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό μπαίνει πλέον η κοινωνική προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί αναμφίβολα έναν κρίσιμο σταθμό στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Χουλιαράκης: Κρίσιμος σταθμός η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top