Οικονομία

Μπλανσάρ: Απαραίτητη μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

«Μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη», αναφέρει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρχει ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Μπλανσάρ.

«Είναι άνευ ουσίας να τον αναγκάσει να τις εφαρμόσει υπό τις παρούσες συνθήκες, και άνευ χρησιμότητας να τον πιέσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πάση θυσία, ακόμη κι αν ζημιώνει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να είναι υπομονετικοί» σημείωσε.

Ο κ. Μπλανσάρ έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία, υπογραμμίζοντας ότι «την ημέρα που επέστρεψε σε ανάπτυξη, όλοι μιλούσαν για το ισπανικό θαύμα. Η οικονομική δραστηριότητα αρχικά ήταν ασθενική, και αντίστοιχα και η απασχόληση που παρέμενε στο 25%. Ωστόσο η ανάπτυξη άλλαξε πλήρως το κλίμα στη χώρα και δημιούργησε μια νέα δυναμική. Πρέπει να γίνει το ίδιο πράγμα και στην Ελλάδα» κατέληξε. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top