Πολιτική

Μπόλαρης: Αν η οικονομία δεν εστιάσει στον παραγωγικό τομέα, δεν σωζόμαστε

550_334_315583.jpg

Η χώρα πέρασε μια μακρά έρημο, αλλά αν η ελληνική οικονομία δεν εστιάσει στον παραγωγικό τομέα «δεν σωζόμαστε», είπε ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Έλληνες διαθέτουν δυνάμεις και εξαιρετικές δυνατότητες για να τα καταφέρουν.

«Πρέπει να στήσουμε ένα καινούργιο παραγωγικό πρότυπο στη θέση αυτού, το οποίο έπεσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια επέτειναν την κρίση και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις στον τομέα της ελληνικής οικονομίας λέγοντας:
 
«Περάσαμε μια μακρά πορεία στην έρημο, αλλά βγαίνουμε, με σχέδιο και βούληση πρέπει να επιταχύνουμε αυτή την έξοδο και αυτό εξαρτάται πια από εμάς».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», χαρακτήρισε τεράστιες τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τη χώρα στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και την ενέργεια.
 
Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση 12 καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες βραβεύτηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με δεδομένο ότι διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι τίτλοι τιμής για τη χώρα και βραβεία που δείχνουν τον δρόμο σε περίοδο κρίσης» είπε ο κ. Μπόλαρης και υπογράμμισε ότι το τρίπτυχο «ποιότητα, επωνυμία, εξωστρέφεια» θα πρέπει να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον κανόνα για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top