Ελλάδα

Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις στη διερεύνηση του θανάτου της Μελίνας, παραδέχεται ο Ξανθός

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX

Να αποσείσει κάθε υπόνοια συγκάλυψης ευθυνών της αναισθησιολόγου που εμπλέκεται στην υπόθεση του τραγικού  θανάτου της τετράχρονης Μελίνας αλλά και στο θέμα της κλοπής οπιούχων φαρμάκων από την εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Ηρακλείου επιχείρησε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει το χειρουργείο της άτυχης Μελίνας και επίσης κατηγορείται ότι έλαβε χωρίς άδεια οπιούχα φάρμακα είναι εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη.

Το θέμα επανέφερε στην Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέροντας για την αναισθησιολόγο: «Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας… Όμως έγιναν δυο κλοπές …έγινε η ΕΔΕ αλλά κλεφτης δεν υπάρχει … έχουμε παράλειψη καθήκοντος».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε: «Με το χέρι στην καρδιά. Παίρνοντας και τη θέση του πατέρα…. Να μου πείτε από αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα αν είστε ικανοποιημένος».

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός είπε ότι η υπόθεση «δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή» ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα». Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι «το υπουργείο οφείλει να βρει τις ευθύνες αν υπάρχουν. Οι παρεμβάσεις αυτές που ποινικοποιούν μια συγγενική σχέση το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται τον πόνο για τη δημιουργία πολιτικών αντιπαραθέσεων».

Σε άλλο σημείο παραδέχθηκε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις. Ομως για την υπεξαίρεση οπιούχων  πήγε στο πειθαρχικό το κεντρικό πειθαρχικό επέβαλε ποινή  που υλοποιείται από αυτή την εβδομάδα με στέρηση μισθού για κάποιο διάστημα». Αναφορικά δε με το θάνατο του τετράχρονου παιδιού σημείωσε «το πόρισμα της ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν το έχω δει… θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Πρόθεση συγκάλυψης δεν υπάρχει ούτε εξ αιτίας συγγενικής ή συναδελφικής σχέσης. Είναι προς τιμήν του αναπληρωτή υπουργού ο οποίος είπε ότι δεν θέλει καμία εμπλοκή με το θέμα».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top