Διεθνή

Να γιορτάσουν τη νίκη στη Φαλούτζα κάλεσε τους Ιρακινούς ο πρωθυπουργός Αμπάντι

8FF2D1033D8EC7BF4C4FAFEF3A9F0AAF.jpg

«Καλώ τους Ιρακινούς όπου κι αν βρίσκονται να βγουν και να γιορτάσουν» τη νίκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, που επισκέφτηκε την πόλη λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές.

Στην απελευθερωμένη Φαλούτζα μετέβη σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι, λίγη ώρα μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τις κυβερνητικές δυνάμεις τζιχαντιστές, καλώντας τους πολίτες να «γιορτάσουν τη νίκη».

«Καλώ τους Ιρακινούς όπου κι αν βρίσκονται να βγουν και να γιορτάσουν» τη νίκη, δήλωσε στη δημόσια ιρακινή τηλεόραση μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, έχοντας τυλίξει την ιρακινή σημαία γύρω από το λαιμό του.

«Θα υψώσουμε σύντομα τη σημαία του Ιράκ στη Μοσούλη», προσέθεσε αναφερόμενος στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όπου όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα.

Η Φαλούτζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 42 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας αλ-Ανμπάρ.

ήταν ήταν η πρώτη πόλη στο Ιράκ που έπεσε στα χέρια του ΙΚ τον Ιανουάριο του 2014.

Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια εξαπέλυσαν επιχείρηση αστραπή που τους επέτρεψε να κατατροπώσουν τον ιρακινό στρατό και να καταλάβουν πολύ μεγάλες περιοχές δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης, έξι μήνες πριν ανακηρυχθεί το «ισλαμικό χαλιφάτο» μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top