Διεθνή

«Ναι» στην υιοθεσία του παιδιού του συντρόφου σε ομόφυλο ζευγάρι

%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4-656

To Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου σε ομόφυλο ζευγάρι, βασιζόμενο σε νόμο που κάνει αναφορά σε «ειδικές περιπτώσεις» και ο οποίος ψηφίσθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο το 1983.

Ο ιταλικός ‘Αρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα μιας γυναίκας να μπορέσει να υιοθετήσει την εξάχρονη κόρη της συντρόφου της, με την λογική ότι «με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το κύριας σημασίας συμφέρον του ανήλικου παιδιού».

Οι δυο γυναίκες συζούν μόνιμα, μαζί με την κόρη του ενός μέλους του ζευγαριού. Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, το ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε προηγούμενη ετυμηγορία του εφετείου της Αιώνιας Πόλης.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές της Ιταλίας, η δυνατότητα αυτή στην υιοθεσία «δεν σχετίζεται και δεν προκύπτει από συνθήκες εγκατάλειψης του παιδιού» και μπορεί να δοθεί το σχετικό πράσινο φως «αν όντως τυχαίνει υπεράσπισης το πρωταρχικό συμφέρον του ανήλικου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη έγκριση του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης, μετά τις πιέσεις της «Νέας Κεντροδεξιάς», το ιταλικό κοινοβούλιο αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση του νόμου σχετικά με το δικαίωμα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου από το έτερο μέλος του ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Η δικαιοσύνη, κατά συνέπεια, καλείται, με τις αποφάσεις της επί του θέματος, να καλύψει το σχετικό νομικό κενό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top