Πολιτική

ΝΔ: Η κλεισμένη αξιολόγηση καθυστερεί γιατί υπήρχε συμπληρωματικό μνημόνιο

09BB09A98790B16FBC173F85DCE664D5.jpg

«Διόγκωση ληξιπρόθεσμων οφειλών και λίγοι πόροι για την αποπληρωμή τους το “success story” της αριστερής διακυβέρνησης»

«Η ολοκλήρωση της δήθεν, εδώ και εβδομάδες, “κλεισμένης αξιολόγησης” καθυστερεί γιατί υπήρχε συμπληρωματικό μνημόνιο» τονίζει η ΝΔ δια του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα όπως αποδεικνύεται, υπήρχαν πολλά προαπαιτούμενα και ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο τα οποία η Κυβέρνηση απέκρυπτε από τους βουλευτές και την ελληνική κοινωνία.

«Και σήμερα που αυτά σταδιακά “φανερώνονται”, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, υποχωρεί πρόθυμα στα πάντα, αρκεί να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία» προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ενώ, στο μεταξύ, το “μαρτύριο της σταγόνας” συνεχίζεται. Η δόση θα εκταμιευθεί τμηματικά, υπό προϋποθέσεις και σε βάθος χρόνου. Ακόμη και η πρώτη υποδόση που θα συνοδεύσει την ολοκλήρωση της καθυστερημένης κατά ένα επτάμηνο αξιολόγησης, υπολείπεται κατά 50% του ποσού που είχε προγραμματισθεί να λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικουμενικών η δόση ανέρχεται στα 7,5 δις ευρώ, έναντι 15,1 δις ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός χρηματοδοτικός προγραμματισμός του 3ου Μνημονίου (5,7 δις ευρώ [Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015] + 4,9 δις ευρώ [πρώτο τρίμηνο 2016] + 4,5 δις ευρώ [2o τρίμηνο 2016]). Και μάλιστα από αυτά, ένα μικρό κομμάτι, μόλις 1,8 δις ευρώ θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

«Οφειλές οι οποίες στο μεταξύ έχουν εκτοξευθεί στα 6,7 δις ευρώ, αυξημένες κατά 75% από τις αρχές του 2015» προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για «το success story της ανερμάτιστης αριστερής διακυβέρνησης».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top