Διεθνή

Νέα αναβολή στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

newego_large_t_1101_54096376.medium.jpg

Νέα αναβολή, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης του Ευθύμιου Μπουλούτα και του Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής στο Κακουργιοδικείο.

Ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ζήτησε χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των δύο φυγόδικων, όπως τους χαρακτήρισε, στο δικαστήριο. Ο κ. Κληρίδης επικαλέστηκε απάντηση των ελληνικών Αρχών ότι οι αναζητήσεις των δύο, μέχρι στιγμής, δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτέλεση των ενταλμάτων.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο δικηγόρος των δύο στελεχών της πρώην Λαϊκής, κατέθεσε ως τεκμήριο επιστολή, που απέστειλε στον γενικό εισαγγελέα, επισυνάπτοντας την απόφαση του αντιεισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο οποίος αρχειοθετεί την υπόθεση, και αφορά υποθέσεις που εξετάζονται και από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η δικαστής, Σοφία Χατζηκυριάκου, είπε πως η όποια πράξη αρχειοθέτησης αντεισαγγελέως δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των κυρίων Μπουλούτα και Φόρου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ισχύουν τα εντάλματα σύλληψής τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top