Διεθνή

Νέα δημοσκόπηση υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ενώ οι Βρετανοί συνεχίζουν να ψηφίζουν

B9D1E0F94C117931626F6A34041E0EC4.jpg

Νεότερη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Populus δίνει σημαντικό προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων (55%-45%) υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Νεότερη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Populus δίνει σημαντικό προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων (55%-45%) υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για το κρίσιμο δημοψήφισμα. Νωρίτερα, σύμφωνα με την Ipsos MORI η πρόθεση ψήφου υπέρ της παραμονής έφτανε το 52% έναντι 48% υπέρ του Brexit (και στις δύο δημοσκοπήσεις εξαιρώντας τους αναποφάσιστους).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στις σημερινές και στις τέσσερις χθεσινές δημοσκοπήσεις κυμαίνεται από 9% έως 16%.

Δημοσκόπηση της YouGov, όχι exit poll, θα δημοσιευθεί λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Τα θετικά για την παραμονή αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έχουν ενισχύσει περαιτέρω τη στερλίνα, που έφτασε σε υψηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου και τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE100 που κατέγραφε το μεσημέρι άνοδο στα επίπεδα των τελών Απριλίου.

Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ρίξει τις αποδόσεις υπέρ της παραμονής, δίνοντας πιθανότητες υπέρ αυτής που αρχίζουν από 74% και φτάνουν έως το 84%.

Ωστόσο, το εκλογικό επιτελείο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ υποστηρίζει ότι είναι σε καλύτερη θέση να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το ποσοστό της συμμετοχής θα είναι καθοριστικό.

Η εταιρεία ερευνών BMG υπολογίζει ότι η προσέλευση θα είναι ανάλογη του ποσοστού του 66% στις περσινές γενικές εκλογές. Στις πιο νεαρές ηλικίες, που θεωρείται ότι κλίνουν υπέρ της παραμονής, το 54% δηλώνει σίγουρο ότι θα ψηφίσει, έναντι ποσοστού 79% στις ηλικίες άνω των 65 που θεωρείται ότι είναι πιο δεκτικοί στο μήνυμα υπέρ του Brexit.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top