Αθλητισμός

Νέα επεισόδια στη Μασσαλία μεταξύ οπαδών και αστυνομίας

EURO-2016.jpg

Συγκρούσεις ξέσπασαν εκ νέου σήμερα στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, όπου πολλές δεκάδες οπαδοί πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί «χώρισαν ομάδες Βρετανών και Ρώσων» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνέζ, επισημαίνοντας ότι τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης.

Πολλοί οπαδοί συνελήφθησαν.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 18.30 τοπική ώρα και διήρκησαν περίπου 15 λεπτά σε μία από τις αποβάθρες του Παλιού Λιμανιού όπου βρίσκονται πολλές βρετανικές παμπ. Οι αρχές συνέστησαν στους καταστηματάρχες να κλείσουν τις πόρτες των καταστημάτων και να μαζέψουν τα τραπεζάκια από τους υπαίθριους χώρους.

Λίγα λεπτά μετά τα επεισόδια, πολλές δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν κι απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές εκατοντάδες οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων σε κατάσταση μέθης και είχαν γδυθεί από το μέση και πάνω.

Το οδόστρωμα γέμισε από μεταλλικά κουτιά και σπασμένα γυαλιά.

Η Αγγλία και η Ρωσία αναμένεται να αναμετρηθούν αύριο στο στάδιο Vélodrome, ένας αγώνας που θεωρείται από τις αρχές «επικίνδυνος» για πρόκληση ταραχών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top