Διεθνή

Νέα επεισόδια στη Μασσαλία πριν τη σέντρα του Αγγλία-Ρωσία (video)

5459156768078ECA583E36A7A49241E4.jpg

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ άγγλων, ρώσων και γάλλων οπαδών, στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού. Είναι η τρίτη μέρα χουλιγκανισμών στο μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν πριν λίγη ώρα στη Μασσαλία της Γαλλίας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα της Αγγλίας με τη Ρωσία για το Euro 2016, στις 22:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ άγγλων, ρώσων και γάλλων οπαδών, στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού.

Ακολούθησε επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σκορπίσει το πλήθος, που αριθμούσε λίγες εκατοντάδες άτομα.

Πρόκειται για την τρίτη συναπτή ημέρα ταραχών στη Μασσαλία. Τα επεισόδια έχουν σημαδευτεί από υβριστικά αντιευρωπαϊκά συνθήματα βρετανών οπαδών, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εννέα άτομα συνελήφθησαν χθες Παρασκευή μετά από συμπλοκή άγγλων και ρώσων οπαδών, που απαίτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μασσαλία ήταν η σκηνή βιαιοτήτων επεισοδίων μεταξύ Άγγλων και Τυνήσιων κατά το Μουντιάλ του 1998. Περίπου 70 άτομα είχαν τραυματιστεί τότε σε οδομαχίες, ενώ δεκάδες είχαν συλληφθεί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top