Ελλάδα

Νέες αιχμές Βαρθολομαίου στο επίσημο δείπνο στην Κίσαμο

vathram1.jpg

«Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερορθόδοξους και τους λοιπούς υποορθόδοξους. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί». Με την επισήμανση αυτή στη διάρκεια του επίσημου δείπνου στην Κίσαμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για άλλη μια φορά – μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Χανίων – κάλεσε όλες τις Ορθόδοξος Εκκλησίες να συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Του δείπνου προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες της Συνόδου, καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

vathram2.jpg

Στη συνέχεια και στο Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό κέντρο ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος παρέθεσε δείπνο εις τον Παναγιώτατο και τη Συνοδεία του.

vathram3.jpg

Μετείχε, επίσης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ροτσισλάβ, η Ιεράρχια της Εκκλησίας Κρήτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες, Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της Κρήτης, Άρχοντες Οφικίαλλοι του Οικουμενικού Θρόνου, κ.α.

vathram4.jpg

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφλόχιος υποδέχθηκε τον Παναγιώτατο «ως φιλόστοργον Πατέρα εις την εστίαν και συγγένειαν Αυτού, εις τον τόπον τον γνώριμον και τον ίδιον, ως Γενάρχην εν μέσω τέκνων πνευματικών». «Έρχεσθε ως άγγελος της Αποκαλύψεως δια να εκφέρητε δια του Συνοδικού λόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας «ρομφαίαν δίστομον και οξείαν» ουχί δια να καύσητε, να τρομοκρατήσητε ή να νεκροποιήσητε, αλλά δια να πυρπολήσητε τον άπαντα ημών βίον δια μηνύματος καταλλαγής, ειρήνης, προβληματισμού, και αφυπνισμού των εν πολλοίς αλλοτριομένων συνειδήσεων μας», σημείωσε εις τον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος.

vathram5.jpg

Στην προσφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον «αμφιτρίωνα» του δείπνου Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και εξέφρασε την πολύ χαρά Του που δια μίαν ακόμα φορά ευρίσκεται εις την Μεγαλόνησο Κρήτη, «την ναυαρχίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις την Μεσόγειο», όπως σημείωσε.

«Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερορθόδοξους και τους λοιπούς υποορθόδοξους. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί. Καλούμε λοιπόν άπαντας, εν πνεύματι ενότητος και αγάπης, να πορευτούμε προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», σημείωσε ο Παναγιώτατος.

vathram6.jpg

Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις με την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου που απονεμήθηκαν σε πρόσωπα τα οποία στηρίζουν «το έργο της Εκκλησίας και την ταπεινή μας διακονία» ως σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top