Διεθνή

Νέο λουτρό αίματος στη Συρία

2016-04-28T151842Z_2120410271_S1AETAZLYO

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε νέες επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικιών που ελέγχονται από τους αντάρτες στην πόλη Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπρόσωποι των ομάδων άμυνας των πολιτών στο Χαλέπι έκαναν από την πλευρά τους λόγο για περίπου 20 νεκρούς. Οι επιδρομές είχαν στόχο πολλές ανταρτοκρατούμενες συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Η συνοικία Σάαρ αποτέλεσε στόχο βαρελιών με εκρηκτικά που έριξαν αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας. Δύο έπεσαν σε έναν δρόμο σε απόσταση 15 μέτρων από το νοσοκομείο Αλ-Μπαγιάνε, η πρόσοψη του οποίου υπέστη ζημιές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

“Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς”, ανέφερε το Παρατηρητήριο, διευκρινίζοντας πως ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος λόγω του αυξημένου αριθμών των σοβαρά τραυματισμένων.

Από τους 15, δέκα σκοτώθηκαν από τη ρίψη ενός βαρελιού με εκρηκτικά μπροστά από το νοσοκομείο Σάαρ, διευκρίνισε η μκο.

Ο ΟΗΕ και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει πολλές φορές την προσφυγή από τη συριακή κυβέρνηση στη χρήση βαρελιών με εκρηκτικά, ένα όπλο ιδιαίτερα καταστροφικό το οποίο σκοτώνει στα τυφλά.

Την Κυριακή, 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συριακή Πολεμική Αεροπορία σε ανταρτοκρατούμενες συνοικίες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από το 2012, το Χαλέπι είναι διαιρεμένο ανάμεσα στις ανατολικές συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και τις δυτικές συνοικίες τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση.

Οι ανταρτοκρατούμενες συνοικίες, όπου ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι, τελούν υπό πλήρη πολιορκία, καθώς η μοναδική διέξοδος από το Χαλέπι έχει ντε φάκτο αποκοπεί λόγω των βομβαρδισμών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top