Πολιτική

Νέους αγρότες από την Ηλεία βράβευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και βράβευσε νέους αγρότες που πρώτευσαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΕΛΚ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συνομοσπονδία των Πορτογάλων αγροτών και την οργάνωση των Ισπανών αγροτών και ο κ. Μητσοτάκης βράβευσε τους κυρίους Θοδωρή και Γιώργο Βασιλόπουλο.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μετείχαν 200 υποψήφιοι από 17 χώρες της Ε.Ε και οι δύο νέοι αγρότες εφάρμοσαν μια καινοτόμο μέθοδο συλλογής ελαιοκάρπου που έκανε την εργασία τους πιο αποδοτική και το προϊόν τους περισσότερο ανταγωνιστικό.

Και οι δύο είναι από το νομό Ηλείας που είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

«Με πολύ μεγάλη χαρά σας παραδίδω το βραβείο του 3ου διαγωνισμού του Ε.Λ.Κ. για καινοτόμα αγροτική παραγωγή», είπε απευθυνόμενος στους βραβευθέντες ο κ. Μητσοτάκης και επικρότησε την απόφασή του να παραμείνουν στον τόπο τους, να επενδύσουν στην ελληνική γη και τα προϊόντα τα οποία παράγει, μια κι η ελιά είναι μια εμβληματική καλλιέργεια για την ελληνική γεωργία.

«Πρέπει να σας πω – και ελπίζω να μην ακουστεί άσχημα αυτό – ότι είναι μεγάλη μαγκιά να μπορείς να επιλέγεις να κάνεις αυτήν τη δουλειά. Πόσο μάλλον, όταν έχεις τη δυνατότητα ταυτόχρονα και να καινοτομείς και να μπορείς να μειώνεις το κόστος παραγωγής. Και ακριβώς με αυτό το βραβείο, θέλουμε να αναγνωρίζουμε ως Ε.Λ.Κ.: την καινοτομία την οποία καταφέρατε και εισάγατε στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται οι ελιές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο να δείξετε και το σωστό δρόμο, ενδεχομένως και σε πολλούς άλλους παραγωγούς, οι οποίοι, είμαι απολύτως σίγουρος, ότι με το που θα μάθουν καλύτερα, πώς δουλεύει η δική σας καινοτομία, θα σπεύσουν να σας αντιγράψουν. Οπότε θα πρέπει να είστε και σεις στην πρώτη γραμμή, να καινοτομείτε συνέχεια, ώστε τα προϊόντα σας να είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικά».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top