Διεθνή

Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα Brexit

diasdfmagn-656x410.jpg

Η ευρωζώνη «είναι ικανή να αντιμετωπίσει» μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

«Έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε σοκ που θα μπορούσε να προκληθεί», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο. «Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια», εξήγησε, εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η πολιτική» της ευρωζώνης.

«Παρακολουθούμε στενά (την κατάσταση στη Βρετανία). Ελπίζουμε και πιστεύουμε στη σοφία του βρετανικού λαού», συνέχισε.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος εκτίμησε από την πλευρά του ότι το Brext θα είχε «αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία αλλά επίσης και για την οικονομία της ηπειρωτικής Ευρώπης», καλώντας τους Βρετανούς ψηφοφόρους «να ψηφίσουν με σύνεση».

«Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν (…) μια δυσκολία για την Ευρώπη αλλά πρώτα και κύρια μια τραγωδία για τη Βρετανία», υποστήριξε εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top