Ελλάδα

Ντεραπάρισε νταλίκα και γέμισε ο δρόμος καρπούζια

ntalika_0.jpg

Άγιο είχε ο οδηγός της νταλίκας ψυγείο που μετέφερε περίπου 13 τόνους καρπούζια και η οποία ντεραπάρισε και ανετράπη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Ρουπακίου- Αρχαίας Ήλιδος, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί ο οδηγός ή κάποιος διερχόμενος οδηγός.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ήταν λίγο μετά τις 00.15 ξημερώματα Τρίτης, όταν η νταλίκα ψυγείο (έμφορτη με καρπούζι) με βουλγαρικές πινακίδες και έλληνα οδηγό, φεύγει από  γεφυροπλάστιγγα  που μόλις είχε ζυγιστεί  λίγο έξω από το Ρουπάκι με κατεύθυνση την εθνική οδό.

Δύο χιλιόμετρα μετά την γεφυροπλάστιγγα και ένα χιλιόμετρο πριν την διασταύρωση με Αμαλιάδα-Τραγανό, ο οδηγός για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και ενώ κινείται με μικρή ταχύτητα, χάνει τον έλεγχο του οχήματος και αυτό ξεκινά μια τρελή πορεία.

Πρώτα φεύγει από το δρόμο, μπαίνει δεξιά της οδού στα χωράφια όπου υπάρχει κατηφορική κλίση, προχωρά λίγα μέτρα , το φορτίο ήδη έχει μετατοπισθεί στα δεξιά και το όχημα έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά. Ο οδηγός  προσπαθεί απεγνωσμένα να επαναφέρει το βαρύ όχημα. Εκείνο έχει ήδη ανατραπεί προς τα δεξιά και σέρνεται  στο αντίθετο ρεύμα της μικρής επαρχιακής οδού, περνά στα απέναντι χωράφια και εκεί σταματά την τρελή πορεία του.

Ο δρόμος έχει γεμίσει καρπούζια και είναι ευτύχημα που εκείνη την στιγμή (λόγω προχωρημένης ώρας) δεν υπήρχε κίνηση άλλων οχημάτων σε διαφορετική περίπτωση θα θρηνούσαμε θύματα.

Ο θόρυβος από την ανατροπή του βαρέως οχήματος ξύπνησε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και ενημέρωσαν την αστυνομία, ενώ ήδη στο σημείο είχαν σταματήσει τρία τέσσερα οχήματα που κινούνταν στην οδό. Οι οδηγοί αλλά και κάτοικοι του Ρουπακίου αναζήτησαν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος είχε βγει μόνος του από το κουβούκλιο χωρίς κανένα απολύτως τραύμα.

Η οδός από Ρουπάκι προς Αρχαία Ήλιδα ήταν κλειστή μέχρι τις 9 χθες το πρωί και μόνον όταν μετά από ώρες καθάρισαν εργάτες το οδόστρωμα από τα καρπούζια, άνοιξε ο δρόμος και η κυκλοφορία γινόταν με δυσκολία εναλλάξ. Χρειάστηκαν αρκετοί εργάτες και αρκετές ώρες για να αδειάσουν το ψυγείο από το εμπόρευμα ώστε γερανός να ανασύρει την νταλίκα από τα χωράφια. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά χθες το μεσημέρι. Ανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Αμαλιάδος.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top