Διεθνή

Ντρεπόταν να βγάλει φωτογραφίες λόγω των κιλών του και τώρα εθίστηκε στις selfies

xaodsoai1.jpg

Ο 28χρονος Sajid Khaliq είχε τόσο αυξημένο σωματικό βάρος ώστε ένα από τα άγχη του ήταν μην τυχόν τον βγάλει κάποιος φωτογραφία και τη δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο νεαρός από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε να ζυγίζει 169 κιλά όταν άρχισε να καταναλώνει ανεξέλεγκτα φαγητό μετά τη διάγνωση της μητέρας του με καρκίνο και στη συνέχεια το θάνατό της τον Ιανουάριο του 2010. Ο ίδιος είχε φτάσει σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ντρεπόταν για την εμφάνισή του και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλέπει φωτογραφίες του δημοσιευμένες στα κοινωνικά δίκτυα.

xaodsoai2.jpg

Σε αντίθεση με τους φίλους του, οι οποίοι πάντα ενημέρωναν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και στο Instagram με φωτογραφίες, εκείνος πάντα ένιωθε την ανάγκη να κρύψει κάτι από το φωτογραφικό φακό. Το βάρος του Sajid ήταν πάντα αυξημένο όσον αφορά το μέσο όρο για την ηλικία του ενώ ήδη από την εφηβεία άρχισε να έχει μια αδυναμία στο γρήγορο φαγητό.

xaodsoai3.jpg

Μετά την ασθένεια της μητέρας του, άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του, να απομακρύνεται από τους φίλους του και να βλέπει το βάρος του να αυξάνεται. Όταν η μητέρα του έφυγε από τη ζωή ο ίδιος άγγιξε τα 169 κιλά και η αυτοεκτίμηση του είχε φτάσει στο ναδίρ. Όσο πιο πολύ απομονωνόταν, τόσο περισσότερο ανάξιος αισθανόταν και έτρωγε όλο και περισσότερο.

xaodsoai4.jpg

Το σημείο καμπής και αυτό που τον έκανε να αλλάξει για πάντα ήταν όταν γνώρισε άτομα, στο νοσοκομείο που εργαζόταν, τα οποία είχαν ακρωτηριαστεί λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με το βάρος όπως ο διαβήτης. Σκέφτηκε τη μαμά του και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει μια αλλαγή.

Επισκέφτηκε ένα προσωπικό σύμβουλο απώλειας βάρους για να τον καθοδηγήσει και να τον υποστηρίξει με ασφάλεια να χάσει τα απαραίτητα κιλά. Δέκα μήνες μετά και 63 κιλά ελαφρύτερος άρχισε να βγάζει τις πρώτες του selfies όπως λέει και σήμερα νιώθει πιο καλά από ποτέ. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί, ζυγίζει περίπου 80 κιλά και όχι μόνο βγάζει φωτογραφίες, αλλά όπως παραδέχεται έχει εθιστεί με αυτές!

xaodsoai6.jpg

Μιλώντας για την ιστορία του θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα ότι η ζωή του άλλαξε μετά την απώλεια των κιλών και συμβουλεύει όσους θέλουν να το επιτύχουν να βάλουν τα δυνατά τους.

xaodsoai5.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top