Ελλάδα

Νυχτερινή επιχείρηση για λαθραλιείς στην Άνδρο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Πέντε ολόκληρες ώρες κράτησε η νυχτερινή επιχείρηση ανδρών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής από ξηρά και θάλασσα στην δυτική ακτογραμμή της Άνδρου, για τον εντοπισμό λαθραλιέων που ψάρευαν παράνομα με ψαροτούφεκο! Η βάρκα τους βρέθηκε, μαζί με τη λεία τους, όχι όμως και οι ίδιοι!

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε αγκυροβολημένη σε έναν απομονωμένο ορμίσκο κοντά στην παραλία Πλάκα, μια πλαστική λέμβος χωρίς στοιχεία με κινητήρα 15 ίππων. Μέσα, υπήρχαν ένα ψαροτούφεκο, ένα σύστημα υποβρύχιου φωτισμού με καλώδιο μήκους δέκα μέτρων, δύο στολές δυτών και μάσκες κατάδυσης. Οι ιδιοκτήτες τους, όμως, ήταν άφαντοι.

Στη βάρκα υπήρχε ένα ψυγείο, στο οποίο οι λαθραλιείς είχαν τοποθετήσει 52 αλιεύματα συνολικού βάρους 14 κιλών και 310 γραμμαρίων τα περισσότερα από τα οποία είχαν μέγεθος μικρότερο του επιτρεπόμενου. Το βάρος των χταποδιών δεν ξεπερνούσε τα 190 γραμμάρια, ενώ βρέθηκαν και άλλα μικρά αλιεύματα, όπως σαργοί μήκους 14 εκατοστών, σάλπες 18 και μελανούρια 14 εκατοστών. Όλα θα καταστραφούν αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, ενώ το σκάφος και ο εξοπλισμός κατασχέθηκαν και οι ιδιοκτήτες τους αναζητούνται.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top