Διεθνή

Ο άνθρωπος με το πιο θανατηφόρο χόμπι

bees1.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι με επικίνδυνες αλλεργίες προσπαθούν να αποφεύγουν τα πράγματα και τις συνήθειες που θα μπορούσαν να τους σκοτώσουν.

Αλλά ο μελισσοκόμος Pauly Phillips έχει ένα σμήνος με μέλισσες στην πίσω αυλή του και διαθέτει έναν πλήρη εξοπλισμό, μια στολή, προφύλαξη για τα μάτια και μία σύριγγα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τσιμπήματος. Το πάθος και το χόμπι του είναι η μελισσοκομία, πράγμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, παρόλο που γνώριζε ότι ένα μόνο τσίμπημα θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή του, προκαλώντας μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Ο ίδιος είπε ότι πάντα ενδιαφερόταν για τη μελισσοκομία, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, η αλλεργία του τον είχε κρατήσει μακριά απ’ αυτό.

Εκείνος αποφάσισε να πάρει το ρίσκο όταν έχασε πολλά κιλά πριν από χρόνια, πράγμα το οποίο του έδωσε περισσότερη ενέργεια και νέα δύναμη για τη ζωή.

«Η μελισσοκομία ήταν το τελευταίο χόμπι που θα έκανα. Μετά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα κι όσο έπαιρνα τις σωστές προφυλάξεις τότε θα ήμουν μια χαρά», αναφέρει ο ίδιος.

Ο Phillips ο οποίος κανονικά είναι ζαχαροπλάστης έκανε μαθήματα μελισσοκομίας και πήρε συμβουλές από επαγγελματίες στην περιοχή του και τώρα έχει μια κυψέλη στην αυλή του. Παρά τη σοβαρή αλλεργία, ο ίδιος είπε ότι η μελισσοκομία ήταν ένα υπολογισμένο ρίσκο που ενείχε ένα μικρό ρίσκο για όσο διάστημα προετοιμαζόταν. «Παίρνω ειδική φαρμακευτική αγωγή πριν ασχοληθώ μαζί τους σε περίπτωση που με τσιμπήσει κάποια. Και όταν δουλεύω με τις μέλισσες, τις αντιμετωπίζω με σεβασμό», προσθέτει και τονίζει ότι έχει πάντα μαζί φάρμακα που του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει το αγαπημένο χόμπι του με ασφάλεια.

Όπως λέει, εξάλλου, πολλά χόμπι είναι επικίνδυνα, απλά στην περίπτωσή του είναι λίγο περισσότερο… bees2.jpgbees3.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top