Ελλάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με δήλωση του τάχθηκε υπέρ την σύγκλησης της Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, σημειώνοντας πως αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα από δύο Συνάξεις των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, χωρίς να προβληθεί καμία ένσταση.

«Το γεγονός αυτό», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, «διασφαλίζει την ενότητα και ομοφωνία μεταξύ μας γι’ αυτό και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη θέση ή πρόταση, της τελευταίας στιγμής, απειλεί την ενότητα αυτή και η ευθύνη θα βαραίνει όσους, έστω και άθελά τους, θα συμβάλουν στη διάσπασή της. Εάν υπάρχει, εκ μέρους όλων μας, καλή θέληση και αν εμφορούμαστε από το Ορθόδοξο Πνεύμα της αλήθειας και παραδόσεως μας, όλα τα τυχόν προβλήματα, που υπάρχουν στα ήδη συμφωνηθέντα προσυνοδικώς κείμενα, μπορούν να επιλυθούν άμεσα, ώστε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί και με θέματα διμερή, τα οποία απασχολούν Αδελφές Εκκλησίες».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καλεί όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες να συμμετάσχουν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου «με πνεύμα αγάπης, ταπείνωσης και ομοφροσύνης, ώστε η μαρτυρία μας προς τον κόσμο να είναι δημιουργική και αποτελεσματική εν Χριστώ Ιησού». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Πατριαρχεία Αντιόχειας και Βουλγαρίας ανακοίνωσαν πως θα απέχουν και ακολούθως τα Πατριαρχεία Ρωσίας και Σερβίας ζήτησαν αναβολή της Συνόδου. Μάλιστα το Πατριαρχείο της Ρωσίας έθεσε ως όρο να μετέχουν όλες οι Εκκλησίες.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top