Πολιτική

Ο Β. Γεωργιάδης μιλάει για όσα έγιναν στην ΟΝΝΕΔ και την επόμενη ημέρα της «γαλάζιας» νεολαίας

550_334_500676.jpg

Στον Θάνο Τριανταφύλλου

Για όσα έγιναν στην ΟΝΝΕΔ, αλλά και την επόμενη ημέρα της «γαλάζιας» νεολαίας μιλάει ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο τελευταίος Πρόεδρος της Οργάνωσης, πριν πάρει την απόφαση ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για «επανίδρυσή» της.

Ο 29χρονος βορειοελλαδίτης άφησε να περάσει καιρός από το συνέδριο της Θεσσαλονίκης, γιατί, όπως λέει, «δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά, κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών αλλά και στη φάση των φοιτητικών εκλογών».

«Η ΟΝΝΕΔ ήταν η πρώτη που θυσιάστηκε στο βωμό των επικοινωνιακών τεχνασμάτων προκειμένου να πετύχουν κάποιοι παράγοντες τις εσωκομματικές τους φιλοδοξίες με κύριο στόχο το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος», τονίζει σε συνέντευξή του στο Real.gr, ο Βασίλης Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τη διαγραφή του σημειώνει πως «η προσωρινή παύση της ιδιότητάς μου ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και η μη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ΝΔ, όπως και η απαξίωση της οργάνωσης αποτελούσαν συγκεκριμένο μέρος ενός σχεδίου».

Aμφισβητώντας την «ορθότητα» της διαγραφής του, σημειώνει πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες, όπως η σύγκληση της Επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος.

Παράλληλα, προτείνει την διεξαγωγή μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης για την αναγέννηση της οργάνωσης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βγει η χώρα από το τέλμα».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως βλέπετε την κατάσταση στην ΟΝΝΕΔ σήμερα. Είδατε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών;

Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί θεμέλια λίθο του κόμματος και την κύρια πηγή ανανέωσής του. Είναι ένα κομμάτι με μεγάλη ιστορία και παρακαταθήκες σε νικηφόρους αγώνες απέναντι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δεν έχει λοιπόν κανένας το δικαίωμα να τη βάζει στο περιθώριο με αυτό τον παλαιοκομματικό τρόπο, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΟΝΝΕΔ έχει αυτονομία και δικό της κανονισμό λειτουργίας.

Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να αναγεννηθεί και να δυναμώσει τη φωνή της, παίρνοντας η ίδια την ευθύνη για την επόμενη μέρα και όχι οι άνθρωποι, που έχουν περάσει στο παρελθόν απ’ την οργάνωση και τη φαντάζονται ως όργανο ικανοποίησης των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Η ΟΝΝΕΔ ήταν η πρώτη που θυσιάστηκε στο βωμό των εντυπώσεων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων προκειμένου να πετύχουν κάποιοι παράγοντες τις εσωκομματικές τους φιλοδοξίες με κύριο στόχο το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Συνέχεια σε αυτή την πορεία αλλαγής είχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για πρώτη φορά η φοιτητική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, οδηγήθηκε στις φοιτητικές εκλογές ακέφαλη, με καμπάνια την οποία επιμελήθηκαν κομματικοί παράγοντες και όχι τα ίδια στελέχη της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές οργανώσεις ανά την Ελλάδα να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Θα συμμετάσχετε ή θα καλέσετε σε συμμετοχή στο «συνέδριο επανίδρυσης» της «γαλάζιας» νεολαίας, όταν αυτό προκηρυχθεί;

Οι επικοινωνιακές φούσκες ανήκουν στο παρελθόν και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο “συνέδριο επανίδρυσης” και ποιός είναι αυτός που θα το αποφασίσει. Η ΟΝΝΕΔ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, χωρίς καθοδηγητές.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κανονισμός λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ καταστρατηγείται ανάλογα με τα θέλω κάποιων «τρίτων» με σκοπό να δημιουργήσουν ένα όργανο στο οποίο θα προωθήσουν τα άτομα του στενού τους κύκλου.

Η ΟΝΝΕΔ έχει ιστορία και δικό της κανονισμό λειτουργίας, και πρέπει η ίδια να δρομολογήσει τις εξελίξεις της.Πιστεύω ότι η ανανέωση που χρειάζεται η οργάνωση μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια Εθνική Συνδιάσκεψη. Οι ΟΝΝΕΔίτες υπάρχουν και πολύ πρόσφατα μάλιστα μπήκαν στη διαδικασία είτε να εγγραφούν ως νέα μέλη είτε να επανεγγραφούν ως παλαιότερα.

Επί της προεδρίας μου έχει δημιουργηθεί το Εθνικό Μητρώο Μελών της ΟΝΝΕΔ το οποίο χρησιμοποίησε με τη σειρά της και η Νέα Δημοκρατία αρχικά στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η ΟΝΝΕΔ εξέλεξε τριμελείς επιτροπές από τα μέλη της ανά δήμο τα οποία συμμετείχαν στην ανάδειξη των Προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις ίδιες εκλογές αναδείχθηκαν εκτός από τα τριμελή, οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι συμμετείχαν και στο συνέδριο του κόμματος.
 
Διαβάζω σε διάφορα δημοσιεύματα ότι θέλουν κάποιοι να ξαναγίνουν εγγραφές και να δρομολογηθούν εκ νέου όλες οι παραπάνω διαδικασίες. Θεωρώ αδιανόητο να ξαναμπεί η οργάνωση σε έναν κύκλο εκλογικών διαδικασιών και εσωστρέφειας – ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν λάβει ήδη την έγκριση του κόμματος – μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα θέλω ορισμένων και να τοποθετηθούν οι εντολοδόχοι τους.

Κάποια πράγματα είναι πολύ συγκεχυμένα στο μυαλό ορισμένων, η ΟΝΝΕΔ δεν είναι ένα κομμάτι που διαμορφώνεται ανάλογα με τα θέλω κάποιων, είναι ζωντανός οργανισμός με σώμα το οποίο θα επιλέξει μόνο του την εξέλιξή του.

Πάνω σε αυτή τη βάση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναγέννηση της οργάνωσης μέσα από μια Εθνική Συνδιάσκεψη, στην οποία θα χαραχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει η οργάνωση με σκοπό πολύ γρήγορα να δυναμώσει τη φωνή της ενάντια στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής, που διέλυσε την χώρα και ταυτόχρονα να στηρίξουμε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βγούμε επιτέλους από αυτό το τέλμα που έχουμε έρθει τα τελευταίο διάστημα και να προχωρήσουμε ξανά προς την ανάπτυξη με σίγουρα και σταθερά βήματα.

Τελικά, γιατί αρνηθήκατε να παραιτηθείτε; Δεν υπήρχε…φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ; Όλα κύλησαν ομαλά;

Από όσο γνωρίζω, είθισται να παραιτείται κάποιος όταν του ζητούνται ευθύνες που του αναλογούν. Δεν αντιλέγω ότι σίγουρα έγιναν λάθη, αλλά τόσα χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα λάθη και σε συνέδρια της ΟΝΝΕΔ και σε συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας αλλά ποτέ δεν φτάσαμε σε τέτοιες ακρότητες.

Προφανώς και η προσωρινή παύση της ιδιότητάς μου ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και η μη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ΝΔ, όπως και η απαξίωση της οργάνωσης αποτελούσαν συγκεκριμένο μέρος ενός σχεδίου. Και μιλάω για προσωρινή παύση καθώς ουδέποτε διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το καταστατικό της, το οποίο οφείλουμε να το τηρούμε όλοι.
 
Για να σε διαγράψουν από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να συγκληθεί η επιτροπή δεοντολογίας να σε καλέσει σε απολογία και σε συνέχεια, εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες αιτιολογίες να προχωρήσουν στην απόφαση. Κάτι τέτοιο όπως γνωρίζεται καλά δεν έγινε ποτέ.

Δηλαδή, απ΄ ό,τι καταλαβαίνω υπονοείτε πώς σύμφωνα με το καταστατικό, είστε ακόμη Πρόεδρος;

Δεν υπονοώ τίποτα, πάντοτε μιλούσα ξεκάθαρα. Σε μια σύγχρονη παράταξη, η λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε, δεν μπορεί να σταθεί. Σύμφωνα μάλιστα με το καταστατικό, η διαγραφή μου δεν υφίσταται και φυσικά παραμένω Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εφόσον ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκλογή μου όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ. Επιπλέον η θητεία μου είναι τριετής και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να με “καταργήσει”.
 
Και εδώ θέλω να τονίσω κάτι, οι Πρόεδροι του κόμματος, οι Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, τα κορυφαία στελέχη αλλά και τα πιο απλά, όλοι μας ερχόμαστε, προσφέρουμε και φεύγουμε, αλλά η παράταξη, οι αξίες, τα ιδανικά, και το καταστατικό που είναι το κύριο συστατικό και συνδετικός κρίκος όλων των παραπάνω, παραμένουν.Επέλεξα να μιλήσω τώρα μετά από τόσο χρονικό διάστημα γιατί δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά,κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών αλλά και στη φάση των φοιτητικών εκλογών.


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top