Ελλάδα

Ο δήμος Κω καταγγέλλει: Το hotspot δεν έχει νερό και ο Τόσκας μας κουνάει το δάχτυλο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στην καταγγελία ότι εδώ και τρεις μέρες το hot spot στην Κω, δεν έχει νερό, προχώρησε ο δήμος του νησιού, μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Μάλιστα εκτός αυτού, η ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι ευθύνη για το σχετικό πρόβλημα έχει η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης.

Ο δήμος Κω κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ότι δεν ενημέρωσαν σχετικά με τη βλάβη, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των προσφύγων που δεν θα είχαν νερό και να δημιουργηθεί έτσι μια γενικότερη αναστάτωση στο νησί.

«Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hot spot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο» αναφέρει ο δήμος.

Ανλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Κω: 

Εδώ και τρεις ημέρες το hot spot της Κω είναι χωρίς νερό.

Για το πρόβλημα αυτό δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η ΔΕΥΑΚ αφού όπως επιβεβαιώνουν οι τεχνικοί της, το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hot spot.

Για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη υδροδότηση της εγκατάστασης, η ΔΕΥΑΚ έχει ενημερώσει, με το αριθμ. πρωτ.: 500/4.3.2016 έγγραφό της, την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

O Δήμος Κω, ενημερώθηκε, προφορικά, για το πρόβλημα από την αστυνομική διεύθυνση και όχι από την αρμόδια αρχή.

Παρ’ όλα αυτά έγιναν μεταφορές νερού με βυτιοφόρα του Δήμου Κω, με εντολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση αφού το νερό αποτελεί φυσικό αγαθό και η αποστέρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέγερση αυτών των ανθρώπων, που κάποιοι κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω, μεταφέροντάς τους μάλιστα και από άλλα νησιά.

Ο Δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το Δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hot spot.

Προφανώς για να προκληθεί ένταση και για να στοχοποιήσουν και πάλι το νησί μας.

Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hot spot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top