Ελλάδα

Ο δήμος Πλατανιά «υποδέχεται» όσους μετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

550_334_511983.jpg

 Με έναν καλαίσθητο τουριστικό οδηγό και έναν αναλυτικό φάκελο στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και χάρτης της περιοχής, ο δήμος Πλατανιά «υποδέχεται» όλους όσους συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στο Κολυμπάρι Χανίων.

Τα έντυπα εκδόθηκαν σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τον σύλλογο καταστηματαρχών της περιοχής Πλατανιά «Ιόρδανος».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, «η διεξαγωγή της Αγίας Συνόδου στην περιοχή μας εκτός από μεγάλο γεγονός για την Ορθοδοξία μας δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσομε τους συμμετέχοντες αλλά και να προβάλλουμε τις φυσικές ομορφιές τα μνημεία τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα του τόπου μας.

Θέλουμε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της περιοχής μας ξεπερνώντας τα στενά όρια ενός απλού τουριστικού προορισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Πλατανιά οργάνωσε χθες εκδρομή – ξενάγηση στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου του 6ου μχ αιώνα καθώς και στη μνημειακή ελιά των Βουβών στο χωριό Ανω Βούβες.

Την ελιά έχει ευλογήσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη, ενώ από τους κλώνους της έχουν στεφθεί οι Ολυμπιονίκες στις 3 τελευταίες Ολυμπιάδες.

Για σήμερα Τετάρτη ο δήμος έχει προγραμματίσει το απόγευμα επίσκεψη στην είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς καθώς και ξενάγηση στο Βοτανικό Πάρκο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Βαρθολομαίος: Είμεθα μια Εκκλησία, να μη συμπεριφερόμεθα ως ομοσπονδία Εκκλησιών

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top