Πολιτική

Ο Ιγκλέσιας αδειάζει τον… σύντροφο Τσίπρα: Προτεκτοράτο η Ελλάδα με κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις

«Προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις» χαρακτήρισε ο επικεφαλής των Podemos Pablo Iglesias την Ελλάδα σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo.

Ο κ. Iglesias τόνισε πως παρά τις καλές της προθέσεις η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τη ώρα από μόνη της, ενώ ευχήθηκε η κατάσταση αυτή να αλλάξει προς το καλύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του ανέφερε τα εξής σχετικά με την Ελλάδα:

«Ξέφυγε τις προάλλες από τον De Guindos κάτι αποκαλυπτικό. Είπε πως “θα αποφασίσουμε στη συνεδρίαση του Eurogroup μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα”. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση! Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top