Διεθνή

Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε σπίτι Παλαιστινίου στα Κατεχόμενα

2015-07-31T073805Z_49231564_GF2000000962

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας την κατοικία ενός Παλαιστινίου εφήβου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον περασμένο Ιανουάριο μία Ισραηλινή σε καταυλισμό εποίκων στα Κατεχόμενα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Η επιχείρηση για την κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρξουν επεισόδια στη Γιάτα, στα νότια των Κατεχομένων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διώροφη οικία που φιλοξενούσε επτά ανθρώπους κατεδαφίσθηκε από εκσκαφέα.

Η δολοφονία της 38χρονης νοσοκόμας Ντάφνε Μέιρ, μπροστά στα μάτια των έξι παιδιών της στον οικισμό του Οτνιέλ, είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση κι αγανάκτηση στην ισραηλινή κοινωνία κι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενζαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει πως «η κατοικία του τρομοκράτη θα κατεδαφισθεί».

Ο φερόμενος ως δράστης, ο 15χρονος Μουράντ Εντίς, είχε συλληφθεί λίγο μετά την πράξη του.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης πως έχει δρομολογήσει στη Γιάτα τα μέτρα για την κατεδάφιση των κατοικιών δύο Παλαιστινίων εξαδέλφων, που ήσαν οι δράστες ενόπλου επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top