Διεθνή

«Ο Κάμερον θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του»

matthewelliot.jpg

Κανένα ενδιαφέρον μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για μια αποχώρηση από την πρωθυπουργία του Ντέιβιντ Κάμερον δεν βλέπει ο επικεφαλής του στρατοπέδου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ Μάθιου Έλιοτ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να παραμείνει τώρα στη θέση του και να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση για το Brexit.

«Δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλη όρεξη μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για να φύγει ο πρωθυπουργός: η ευρεία πλειονότητα θέλει να παραμείνει αυτός και να εφαρμόσει την απόφαση για το Brexit», δήλωσε ο επικεφαλής του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ Μάθιου Έλιοτ στο Reuters.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εφαρμοστεί αμέσως το Άρθο 50, στην πραγματικότητα θα ήταν ανόητο να γίνει κάτι τέτοιο. Το καλύτερο είναι να κάνουμε έναν απολογισμό αυτού του πράγματος και ο πρωθυπουργός να μιλήσει με τους συναδέλφους του στα υπουργικά συμβούλια, με το κοινοβούλιο και τα άλλα κράτη μέλη», πρόσθεσε.

Κανένα κράτος μέλος δεν έχει εγκαταλείψει την ΕΕ και το Άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ορίζει πως ένα κράτος μπορεί να αποχωρήσει από την ένωση, εμπεριέχει λίγες λεπτομέρειες.

Στο ίδιο πνεύμα και ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και επίσης υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ Άντριου Μπρίτζεν δήλωσε ότι ο Κάμερον θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία για να συμβάλει στο να καθησυχαστούν οι ψηφοφόροι στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία και οι αγορές.

Ο Άντριου Μπρίτζεν απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε από το Reuters: «Χρειαζόμαστε σταθερότητα τώρα. Ναι, πρέπει να παραμείνει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έπειτα από αυτήν την σημαντική απόφαση, χρειάζεται να καθησυχάσουμε την Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και χρειάζεται να χειριστούμε τον οικονομικό αντίκτυπο» ο Κάμερον.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top