Διεθνή

Ο Κόρμπιν καθαίρεσε τον ενορχηστρωτή της ανταρσίας απέναντί του

2016-06-24T095916Z_317239152_LR1EC6O0RQH

Ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), ο Τζέρεμι Κόρμπιν, καθαίρεσε τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του κόμματός του, τον Χίλαρι Μπεν, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ σήμερα, καθώς διαμηνύει πως θα αντικρούσει οποιαδήποτε προσπάθεια απομάκρυνσής του.

Ο Κόρμπιν δέχθηκε σκληρές επικρίσεις από μερίδα των βουλευτών των Εργατικών, διότι όπως λένε δεν έκανε αρκετά εντατική εκστρατεία για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ και δεν έπεισε εκατομμύρια ψηφοφόρους σε παραδοσιακά προπύργια του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν υπέρ της εκστρατείας Remain.

Μέσα σε μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, που προκάλεσε αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και έντονες αντιδράσεις στην ΕΕ και όχι μόνο, δύο βουλευτές υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Κόρμπιν, ενώ άλλοι ζήτησαν την παραίτησή του.

Ο Κόρμπιν αντέδρασε καθαιρώντας τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του κόμματός του Χίλαρι Μπεν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Observer.

Ο Μπεν φέρεται να «κάλεσε συναδέλφους του βουλευτές το Σαββατοκύριακο για να πει ότι θα ζητήσει από τον Κόρμπιν να παρατηθεί εάν υπήρχε σημαντική υποστήριξη σε μια κίνηση εναντίον του», ανέφερε ο Ομπζέρβερ. «Ζήτησε επίσης από άλλους σκιώδεις υπουργούς να παραιτηθούν όπως και αυτός εάν ο Κόρμπιν αψηφούσε το αίτημά του».

Εκπρόσωπος του Μπεν αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, κατά την εφημερίδα.

Ο Κόρμπιν πληροφόρησε τον Μπεν ότι τον καθαιρεί διότι απώλεσε την εμπιστοσύνη του, φέρεται να είπε εκπρόσωπος του ηγέτη των Εργατικών στον Ομπζέρβερ.

Και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση περί καθαίρεσης του Μπεν.

Ο Κόρμπιν έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία των Εργατικών και, ερωτηθείς εάν θα την διεκδικήσει εκ νέου, απάντησε «Ναι, εδώ είμαι».

Ο Μπεν είχε διαφωνήσει ανοικτά με τον Κόρμπιν τον Σεπτέμβριο του 2015, για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Η απόφαση να επεκταθεί η δράση της RAF στη Συρία δίχασε τους Εργατικούς: Ο Κόρμπιν αντιτάχθηκε σε αυτή, αλλά ο Μπεν έκανε μια παθιασμένη ομιλία υπέρ της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων των Εργατικών πιστεύεται ότι ψήφισε υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top