Διεθνή

Ο λόγος που ένα στα δέκα ζευγάρια χωρίζει λίγο πριν το γάμο

tre.jpg

Μια έρευνα για τους λόγους για τους οποίους χωρίζουν τα ζευγάρια λίγο πριν τα… σκαλιά της εκκλησίας έγινε στη Βρετανία και έδειξε το λόγο για τον οποίο ένα στα δέκα ζευγάρια δεν καταλήγει σε γάμο τελικά.

Το ένα πέμπτο των ζευγαριών κάνει υπέρβαση του προϋπολογισμού του, ενώ σχεδιάζει την σημαντική αυτή μέρα της ζωής του, ενώ ένα στα δέκα έχουν φτάσει ακόμη και στο χωρισμό λίγο πριν την εκκλησία μετά από μία διαμάχη σχετικά με τα οικονομικά. Σύμφωνα με την έρευνα οι Βρετανοί νύφες και οι γαμπροί διαλύουν τον αρραβώνα όταν δεν τα βρίσκουν στα οικονομικά και στον προϋπολογισμό του γάμου τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη σε χίλιους παντρεμένους ανθρώπους, το 29% των Βρετανών δήλωσαν ότι ο προϋπολογισμός και τα οικονομικά για το γάμο τους ήταν το πιο τρομακτικό μέρος της προετοιμασίας του γάμου.

Οι ανησυχίες για τα χρήματα προκαλούν συγκρούσεις και διαμάχες ανάμεσα στα ζευγάρια ενώ ένα στα πέντε ζευγάρια ηλικίας 25-34 ετών αναφέρουν ότι έφτασαν ακόμη και στην ακύρωση της μεγάλης ημέρας λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού του γάμου πολλά παντρεμένα ζευγάρια εξέφρασαν τη λύπη τους για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα λόγω των συγκρούσεων που είχαν.

Η εταιρεία που κάνει την έρευνα συμβουλεύει τα ζευγάρια να μην έχουν τόσο άγχος κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας και να μην βάζουν τα οικονομικά πάνω από την ευτυχία τους.

Γενικότερα η έρευνα πάντως έδειξε ότι ναι μεν μόνο ένα στα δέκα ζευγάρια καταλήγουν στο χωρισμό αλλά στην πραγματικότητα διαμάχη και καυγάδες υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή σε ένα στα πέντε ζευγάρια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top