Διεθνή

Ο Μπόρις Τζόνσον ράβει κουστούμι για τη θέση του Κάμερον

fdsfs.jpg

Ο Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους ηγέτες της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, εξασφάλισε την υποστήριξη ενός σημαίνοντος στελέχους των Τόρις στην κούρσα για την αντικατάσταση του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ τηλεφώνησε χθες στον Τζόνσον και τον διαβεβαίωσε ότι θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα του πρωθυπουργού τον Οκτώβριο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης. Οι Τζόνσον και Γκόουβ τάσσονταν υπέρ της αποχώρησης, ενώ ο Κάμερον καλούσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τους Σάντεϊ Τάιμς, η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι σχεδιάζει να διεκδικήσει και αυτή την ηγεσία των Τόρις και θα το ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη συμμάχων του Κάμερον, οι οποίοι τη θεωρούν την καλύτερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου.

Η Μέι συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής, αλλά λιγότερο ενεργά απ’ ό,τι ο Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, οι ελπίδες του οποίου να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών υπέστησαν βαρύ πλήγμα εξαιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top