Διεθνή

Ο Ομπάμα για τα σχέδιά του μετά τον Λευκό Οίκο: Θα εγγραφώ στο LinkedIn

obama2.jpg

Την 20η Ιανουαρίου του 2017, σε ηλικία 55 ετών, ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο: «Σε λιγότερο από επτά μήνες, θα επιστρέψω στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σήμερα, αστειευόμενος, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου υπό τον τίτλο SelectUSA, που στοχεύει στο να ελκύσει ξένους επενδυτές στις ΗΠΑ.

«Θα εγγραφώ στο LinkedIn (σ.σ δημοφιλής ιστότοπος επαγγελματικής δικτύωσης) και θα δω τι θα παρουσιαστεί» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος γελώντας, προτού εξυμνήσει τις αρετές της αμερικανικής αγοράς, «ενός εξαιρετικού χώρου για να κάνει κανείς επιχειρήσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για τους επαγγελματίες, τον οποίο μόλις εξαγόρασε η Microsoft έναντι του ποσού των 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Φεβρουάριο είχε δημοσιεύσει στον ιστότοπο ένα σύντομο κείμενο για να προωθήσει ένα πρόγραμμα στήριξης των νέων. Τότε είχε μιλήσει και για την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ως έφηβος: πωλητής παγωτών στο κατάστημα Μπάσκιν Ρόμπίνς στη Χονολουλού (Χαβάη).

«Η πρώτη μου δουλειά δεν είχε ιδιαίτερη λάμψη, όμως με δίδαξε δύο τρία σημαντικά πράγματα. Την έννοια της ανάληψης ευθυνών. Να εργάζομαι σκληρά. Να βρίσκω μια ισορροπία μεταξύ της δουλειάς, των φίλων, της οικογένειας και του σχολείου» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top