Οικονομία

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στον Realfm: Όχι άλλες μειώσεις μισθών

550_334_326974.jpg

«Ουδέποτε ετέθη ο 13ος και ο 14ος μισθός» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντησή του για τη δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το συγκεκριμένο θέμα ετέθη από τον ίδιο.

«Είπα ότι σημασία έχουν οι συνολικές απολαβές των εργαζομένων και όχι ο τρόπος με τον οποίο καταβάλλονται. Ουδέποτε λοιπόν ετέθη ο 13ος και 14ος μισθός», δήλωσε ο κ. Φέσσας και συμπλήρωσε πως ο ΣΕΒ δεν πρόκειται να θέσει θέμα μείωσης των απολαβών των εργαζομένων.

«Το πώς κατανέμονται οι μισθοί είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, το πώς φορολογούνται οι μισθοί είναι το θέμα που θέτουμε συνεχώς. Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε πως μπορούμε να μειώσουμε το μη μισθολογικό κόστος, να αυξήσουμε δηλαδή τις αμοιβές των εργαζομένων χωρίς να πειράξουμε τον τρόπο που καταβάλλονται αλλά και την γενικότερη φιλοσοφία των αμοιβών τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σε ερώτηση για το ποια στάση θα κρατήσει ο ΣΕΒ σε περίπτωση που τεθεί θέμα κατανομής του 13ου και 14ου μισθού, ο Θεόδωρος Φέσσας σημείωσε: «Είμαστε ουδέτεροι, δεν θεωρούμε ότι έχει σημασία. Εάν όμως αυτό δώσει έδαφος σε οποιονδήποτε καλόπιστο ή κακόπιστο στην προκειμένη περίπτωση να πει ότι έτσι τίθεται θέμα αμοιβών, εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top