Διεθνή

Ο Σάντερς συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι την τελευταία ψήφο

sanders-735x459.jpg

Ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του ότι προσβλέπει στη συνεργασία του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική πορεία των ΗΠΑ. Παράλληλα, τόνισε ότι η μάχη είναι σκληρή, αλλά ο ίδιος θα εξακολουθήσει να μάχεται για κάθε ψήφο, αλλά και για κάθε εκλέκτορα, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι διαφορά που τον χωρίζει από τις ψήφους της Χίλαρι Κλίντον στην Καλιφόρνια θα μειωθεί.

Ο Σάντερς γνωστοποίησε ότι του τηλεφώνησε η Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο ίδιος τη συνεχάρη για τις νίκες της.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες στην πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε επίσης, με τον συνυποψήφιο της Χίλαρι Κλίντον Μπέρνι Σάντερς, Γερουσιαστή από το Βερμόντ, ενώ θα συναντηθούν αύριο στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του Σάντερς.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Έρνεστ.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top