Διεθνή

Ο Σουλτς καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν εναντίον γερμανών βουλευτών

F3F14A48587CADC1E3EF048C93106B6B.jpg

«Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό», γράφει ο Σουλτς σε επιστολή του προς τον Τούρκο Πρόεδρο.

Επιστολή στην οποία καταδικάζει απερίφραστα τις απειλές του Ερντογάν εναντίον γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων πρόκειται να στείλει σήμερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

«Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους», γράφει στην επιστολή του ο Μάρτιν Σουλτς ενώ τονίζει «Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα». 

«Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό», γράφει ο Σουλτς στην επιστολή του.

«Ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυεθνοτικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου παρακαλώ επιτρέψτε μου την ακόλουθη παρατήρηση: η ελεύθερη άσκηση της εντολής των βουλευτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκών δημοκρατιών μας», επισημαίνει τέλος στον τούρκο πρόεδρο ο κ Σούλτς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top