Ελλάδα

Ο Stephen Shapiro στην Ελλάδα

StephenShapiro.jpg

Ο Stephen Shapiro έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος της Linkage Greece στις 7 Ιουλίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για να μας «ξυπνήσει». Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Ναι, η Καινοτομία έχει να κάνει με νέα προϊόντα και πως να κάνεις λεφτά, καλά όλα αυτά, αλλά η Καινοτομία αλλάζει ζωές, είναι αυτό που θα σώσει την οικονομία μας».

Δεν περιμένουμε «έξυπνες» ιδέες για εφευρέσεις αλλά για το πως θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κακή ψυχολογία και το κλίμα απαισιοδοξίας που μας έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε μέσα στις εταιρείες μας ένα άνεμο πρωτοβουλίας που θα αναδείξει φιλοδοξίες, φρέσκιες προσεγγίσεις και την κουλτούρα που επιτρέπει την διατύπωση και προώθηση νέων ιδεών. Ο τίτλος της ομιλίας του στην ανοιχτή συγκέντρωση της 7ης Ιουλίου αλλά και σε ιδιωτικές συναντήσεις με διοικητικές ομάδες μεγάλων Ελληνικών οργανισμών που έχουν ήδη προγραμματιστεί είναι «How to Create High Potential Innovation Teams» δηλαδή πως θα δημιουργήσουμε Ομάδες Υψηλού Δυναμικού μέσα στις εταιρείες μας που θα «ανακατέψουν» τα πράγματα, θα προκαλέσουν το status quo και θα φέρουν την Καινοτομία και εντέλει τα οικονομικά αποτελέσματα.

Είχα κάποτε έναν μέντορα που συνήθιζε να λέει ότι «αν δεν κάνεις τίποτα διαφορετικά, τότε μην περιμένεις και διαφορετικό αποτέλεσμα». Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε τα ρίσκα μας δίνοντας περισσότερα στους νέους ανθρώπους μας, περιμένοντας περισσότερα από αυτούς. Θα δώσουμε περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη πληροφορία και περισσότερη ελευθερία στον πειραματισμό και το δικαίωμα στην αποτυχία για να πάρουμε το πάθος τους, τις ιδέες τους και την αίσθηση της «ιδιοκτησίας» στο μέλλον των επιχειρήσεων και της κοινωνίας. Κάποιες δομές θα αλλάξουν, η επετηρίδα θα παραβιαστεί, κάποιοι θα χάσουν προνομία αλλά οι άξιοι θα προχωρήσουν.

Ο Stephen Shapiro θα βρεθεί «αντιμέτωπος» με νέους ανθρώπους, CEOs, διοικητές και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων, είτε στο πάνελ είτε στο κοινό της μεγάλης εκδήλωσης της Linkage που θα του θέσουν επιτακτικά τα ερωτήματα για την άμεση και πρακτική αλλαγή που σχεδιάζεται στη χώρα.

SaphiroAd.jpg

Περισσότερα στο linkagegreece.com

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top