Διεθνή

«Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα λέει ο επίδοξος διάδοχος του Κάμερον

97FC6BE0CE5494B6C1BCF1D7FF5B8F63.jpg

«Δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ»

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα (για την έξοδο από την ΕΕ)» δηλώνει ο επίδοξος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον Στίβεν Κραμπ, ο οποίος είναι υπουργός Εργασίας.

Ο Κραμπ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα Τετάρτη την υποψηφιότητά του για να διαδεχθεί τον Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ», και δεσμεύτηκε για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

«Είχαμε ένα σαφές αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα (…) Δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα σε αυτό, είναι μια σαφής εντολή προς την κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια για την αποδυνάμωσή του, τον παραμερισμό του και δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα», υπογράμμισε.

Ο Κραμπ τόνισε εξάλλου ότι αν κερδίσει την μάχη και αναλάβει αυτός την πρωθυπουργία, ο έλεγχος της μετανάστευσης θα είναι ένα «αδιαπραγμάτευτο θέμα» στις συνομιλίες που θα γίνουν με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για να διευκρινιστούν οι μελλοντικοί δεσμοί της Βρετανίας με την Ένωση.

Ο 43χρονος πολιτικός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και ηγέτη του κινήματος Brexit Μπόρις Τζόνσον, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top