Διεθνή

«Όχι» της Νέας Ζηλανδίας στην καταβολή λύτρων για την απελευθέρωση ομήρου

zznewzealand.medium.jpg

Απέκλεισε το ενδεχόμενο καταβολής λύτρων για την απελευθέρωση ενός Νεοζηλανδού που κρατείται από ενόπλους στα νότια της Νιγηρίας, ο πρωθυπουργός της Νότιας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

Ο Κι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή λύτρων για την απελευθέρωση ενός Νεοζηλανδού που κρατείται όμηρος στη Νιγηρία. Ο Κι υποστηρίζει ότι αν η κυβέρνησή του πληρώσει λύτρα, τότε, δημιουργείται προηγούμενο για τον κάθε πολίτη της χώρας, που εργάζεται σε επικίνδυνες περιοχής, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Οι ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον τρεις ξένους εργαζόμενους, μεταξύ αυτών, ένας Νεοζηλανδός και δύο Αυστραλούς, που εργάζονταν σε αυστραλιανή εταιρία ορυχείων. Η απαγωγή τους έγινε νωρίς χθες το πρωί σε προάστιο της Καλαμπάρ, ενώ οι ένοπλοι σκότωσαν τον οδηγό των τριών εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εκτιμά ότι η απαγωγή έγινε για την καταβολή χρημάτων και δεν πρέπει να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση. Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την αστυνομία, ενώ δεν έχουν διεκδικήσει κάποια απαίτηση.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top