Διεθνή

Ογδόντα εκατ. δολάρια «κέρασαν» ο ένας τον άλλον ο Μπλάτερ και οι συνεργάτες του

1C45291E79A8C015D67EE5EBE4066BB2.jpg

Συμβάσεις που αποκάλυψε εσωτερική έρευνα της FIFA φανερώνουν ότι ο πρώην πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ, ο πρώην γενικός γραμματέας Τζερόμ Βάλκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Μάρκους Κάτνερ έδωσαν στους εαυτούς τους αυξήσεις μισθών και διάφορα χρηματικά έπαθλα ύψος 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Αμοιβές και μπόνους της τάξης των 80 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται πως είχαν μοιραστεί μεταξύ τους, σε διάστημα πέντε ετών, τρεις κορυφαίοι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, ανάμεσά τους και ο τέως πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ.

Αυτό προκύπτει από συμβόλαια που δημοσιοποίησε σήμερα το δικηγορικό γραφείο στο ο οποίο έχει αναθέσει η ίδια η FIFA τον έλεγχο των εσωτερικών υποθέσεών της, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε πέρυσι.

Οι επίμαχες συμβάσεις φανερώνουν ότι ο κ. Μπλάτερ, ο πρώην γενικός γραμματέας Τζερόμ Βάλκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Μάρκους Κάτνερ έδωσαν στους εαυτούς τους αυξήσεις μισθών και διάφορα χρηματικά έπαθλα, με την ίδια τη FIFA να κάνει λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια προσωπικού πλουτισμού».

Τα συμβόλαια αποκαλύφθηκαν μία μέρα μετά τη νέα έφοδο που πραγματοποίησαν οι ελβετικές Αρχές στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.

Τα συμβόλαια φαίνεται ότι ήταν γνωστά σε ελάχιστα και κορυφαία στελέχη της FIFA.

Η υπόθεση είχε αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο κ. Κάτνερ απολύθηκε από τη FIFA αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε καταβάλει στον εαυτό του εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές, χωρίς την έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Τα στοιχεία σε βάρος των τριών αξιωματούχων θα διαβιβαστούν στις ελβετικές και αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές που έχουν ανοίξει έρευνες σε βάρος στελεχών της FIFA.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top