Αυτοκίνητο

Οι 24 ώρες του LeMans

padoau.jpg

Λίγες ημέρες μένουν για την εκκίνηση του σκληρότερου και πιο φημισμένου αγώνα αντοχής 24 ωρών (18-19 Ιουνίου) και η Porsche με τις 919 Hybrid, είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους τίτλους της, όντας (εκτός από περσινή νικήτρια του αγώνα) ήδη πρωτοπόρος στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές.

Το LeMans, 3ος αγώνας του πρωταθλήματος, βρίσκει επικεφαλής τους Romain Dumas, Neel Jani και Marc Lieb, ενώ η ομάδα προηγείται επίσης στους κατασκευαστές.

H Porsche, στον περσινό αγώνα, τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις γενικής, δύο μόλις χρόνια, μετά την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Η 919 Ηybrid, αποδίδει συνδυαστικά 662 KW, μέσα από ένα δίλιτρο V4 turbo κινητήρα βενζίνης και δύο συστήματα ανάκτησης θερμικής ενέργειας, από τα φρένα και τα καυσαέρια, ενώ, το ιδιαίτερο αεροδυναμικό σχήμα του αυτοκινήτου, με τον πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, επιτρέπει τελική ταχύτητα πάνω από τα 320 χλμ/ώρα.

Ο έξι συνολικά πιλότοι της ομάδας, έχουν λάβει μέρος 49 φορές στο LeMans, ενώ οι Bernhard / Hartley / Weber, τερμάτισαν δεύτεροι γενικής πέρυσι και φέτος οδηγούν το πρωτότυπο με αριθμό 1. Με το νούμερο 2, συμμετέχουν, οι πέμπτοι γενικής πέρυσι, Dumas / Jani / Lieb.

Θυμίζουμε ότι, τo 2015 το αυτοκίνητο που ήλθε 1ο γενικής, οδηγούσαν οι Bamber / Hulkenberg / Tandy.

poasdtar.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top