Αθλητισμός

Οι αλλαγές στη διαιτησία που θα εφαρμοστούν και στο Euro

diaititis.jpg

Αρκετές αλλαγές έχουν εφαρμοστεί στους κανονισμούς της διαιτησίας από την 1η Ιουνίου θα ισχύσουν και στο Euro της Γαλλίας. Γι’ αυτές μίλησε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή των Βάιου Τσούτσικα, Σάββα Λιβάνιου.

Αναλυτικά:

«Έχουν γίνει αλλαγές από την 1η Ιουνίου και θα εφαρμοστούν και στο Euro. Εσείς οι δημοσιογράφοι θα γκρινιάζετε και πάλι, διότι οι αποφάσεις θα είναι στην κρίση του διαιτητή.

Καταρχάς, όταν ένας παίκτης είναι σε προφανή θέση για γκολ και δέχεται μαρκάρισμα θα είναι κόκκινη μόνο όταν πρόκειται για βίαιο μαρκάρισμα ή εκ προθέσεως. Θα είναι φάουλ, αλλά ο παίκτης που το κάνει θα δέχεται κίτρινη και όχι κόκκινη. Είναι δίκαιο. Είσαι αμυντικός και όταν πας να κάνεις μαρκάρισμα δεν θα τιμωρείσαι με κόκκινη. Επίσης, θα γίνεται χρήση βίντεο και πιστεύω ότι θα φέρει πολλή συζήτηση, αλλά θα γίνεται χρήση του σε βαριές περιπτώσεις. Ο διαιτητής θα μπορεί να αποβάλλει παίκτες πριν τη σέντρα. Αν υπάρχει ξύλο κλπ θα μπορεί να τον αποβάλλει.

Το χέρι δεν θα μετριέται στον καταλογισμό του off side. Πόδια, χέρι, κεφάλι μετράνε. Θα υπάρχει τέταρτη αλλαγή όταν ένα ματς πάει στην παράταση. Όταν γίνεται σέντρα η μπάλα θα πηγαίνει και πίσω, όχι μόνος προς τα εμπρός.

Παράλληλα, όταν παίκτης είναι κάτω λόγω τραυματισμού δεν θα είναι ανάγκη να πάει εκτός αγωνιστικού χώρου για να δεχθεί τη φροντίδα του ιατρικού τιμ. Από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του διαιτητή να χρεώσει καθυστερήσεις. Όταν οι ποδοσφαιριστές πίνουν νερό λόγω της ζέστης θα κρατάει καθυστερήσεις ο διαιτητής.

Μετά θα έρθουν και άλλες τροποποιήσεις κανονισμών και αναμένεται να εγκριθούν και από την ΕΠΟ».

Πηγή: sport-fm.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top