Αυτοκίνητο

Οι δοκιμές της Nissan στις ποτηροθήκες

nsaidaidafo2.jpg

Στις αυστηρές δοκιμές που πραγματοποιεί η Nissan, αυτή την φορά σειρά έχουν οι ποτηροθήκες, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της καμπίνας ενός οχήματος. Οι μηχανικοί της φίρμας έπρεπε να εργαστούν σκληρά προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι κούπες, οι φιάλες αλλά και τα  μεταλλικά κουτιά από ποτά και αναψυκτικά, θα παραμένουν όρθια στα Qashqai, Juke και X-Trail.

Για να το επιτύχουν αυτό, χρησιμοποίησαν περισσότερα από 40 κούπες, φιάλες και κουτιά όλων των σχημάτων και μεγεθών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν θα έχει ένα απρόοπτο ατύχημα με καυτό καφέ ή αναψυκτικό, στην αγκαλιά του ή στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, η αξιολόγηση μια ποτηροθήκης δεν είναι απλά μια στατική διαδικασία που γίνεται σε ένα εργαστήριο. Οι διάφορες κούπες και φιάλες, αξιολογούνται σε πίστα δοκιμών,  σε διαφορετικούς ρυθμούς οδήγησης και για πολλούς γύρους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το παν και επομένως μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου εξασφαλίζει και την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Στη διάρκεια της δοκιμής, κάθε αυτοκίνητο οδηγείται στο όριο της πρόσφυσής του κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, αλλά  και στις  στροφές, προκειμένου να ελεγχθούν και οι «επιδόσεις» της ποτηροθήκης.

Εκτός των παραπάνω, τo τεχνικό και το εμπορικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας, διερευνούν συνεχώς και τις νέες τάσεις αποθήκευσης εντός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, ενώ τα νέα κινητά τηλέφωνα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, οι φιάλες και τα κουτιά των δημοφιλών ενεργειακών ποτών, γίνονται στενότερα. Η Nissan είναι μεταξύ των πρώτων αυτοκινητοβιομηχανιών που αντιμετώπισαν το ζήτημα, στο πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας με ειδικούς σχεδιαστές για λύσεις αποθήκευσης στο εσωτερικό αυτοκινήτων.

nsaidaidafo.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top