Οικονομία

Οι επιπτώσεις για τους Έλληνες εργαζόμενους στη Βρετανία

550_334_346307.jpg

Πολλαπλές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για τους χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται στη Βρετανία.

Οι φόβοι τους είναι πλέον ξεκάθαροι, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν τι θα συμβεί με τις βίζες τους, με το αν το Hνωμένο Βασίλειο θα βάλει πλαφόν στους εργαζόμενους από άλλες χώρες, με τους μισθούς και τα επιδόματα που παίρνουν και γενικότερα με τον τρόπο ζωής τους εκεί.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι:

1) Θα δοθεί η δυνατότητα στις εταιρείες να εκβιάσουν μισθούς και ταχύτητα ανέλιξης, μιας και θα χρειάζεσαι πλέον τις visa που εκείνες θα σπονσοράρουν.

2) Θα αλλάξει ο νόμος στο επαγγελματικό τομέα όπως ήταν πριν, δηλαδή 18 μέρες άδειας (25 τώρα).

3) Θα αλλάξει το πλαίσιο 3 μήνες περιόδου πριν από την απόλυση και αυτή θα γίνεται αμέσως.

4) Θα είναι πολύ εύκολο πλέον για τις εταιρείες να πάρουν προσωπικό από χώρες της Ασίας σε χαμηλότερους μισθούς και για περισσότερες ώρες, οπότε το εργασιακό τοπίο θα θυμίσει μεσαίωνα.

5) Το νόμισμα θα χάσει την αξία του, οπότε πλέον δεν θα έχει τόσο μεγάλη αξία να δουλεύεις στην Αγγλία για να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην πατρίδα, έχοντας κάνει καλές αποταμιεύσεις,

6) Θα υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία και κόστος για τους πολίτες της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν τα νοσοκομεία και ό,τι γενικότερα αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν – κυρίως η περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top