Διεθνή

Οι επιπτώσεις του Brexit στη λίρα

brexit.medium.jpg

Η βρετανική λίρα θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά 9% έναντι του δολαρίου αμέσως μετά την επικράτηση του «ναι» στο Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με αναλυτές συναλλαγματικών ισοτιμιών σε έρευνα του Reuters.

Αντίστοιχα, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν να παραμείνουν στην ΕΕ, η στερλίνα θα ενισχυθεί κατά 4% έναντι του δολαρίου, όπως έδειξε η έρευνα η οποία διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή 30 και πλέον αναλυτών.

Όταν οι αναλυτές ρωτήθηκαν τον Απρίλιο για τη μελλοντική πορεία της στερλίνας, προέβλεψαν κατά μέσο όρο ότι θα ενισχυθεί κατά 4% εάν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ και ότι θα υποχωρήσει κατά 7% εάν οι ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ του Brexit.

Στην τελευταία έρευνα, η μεγαλύτερη εκτιμώμενη υποχώρηση της στερλίνας στην περίπτωση που οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ του Brexit ήταν 25% και η μεγαλύτερη εκτιμώμενη άνοδος της συναλλαγματικής της ισοτιμίας στην περίπτωση που οι ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ της παραμονής στην ήταν 15%. Μόνο ένας από τους συμμετέχοντες προέβλεψε ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ κανείς δεν είπε ότι αναμένεται ενίσχυση ύστερα από μια επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top