Διεθνή

Οι Financial Times πήραν θέση για το Brexit

pp-brexit-1-getty.jpg

Με κύριο άρθρο τους οι Financial Times παίρνουν σήμερα και επισήμως θέση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση στέλνοντας προειδοποίηση ότι το Brexit θα συνιστά πράξη αυτοακρωτηριασμού.

«Ενας εποικοδομητικός διάλογος είναι ζωτικής σημασίας τη στιγμή που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, την προσφυγική κρίση, τη ρωσική επέκταση και την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα παρά σε συλλογική βάση», γράφει η βρετανική εφημερίδα μία εβδομάδα πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Η εκστρατεία του δημοψηφίσματος αποτελεί αντιπαράθεση ανάμεσα σε αντιτιθέμενες αξίες: ανάμεσα στον φιλελεύθερο διεθνισμό και στον εθνικισμό, ανάμεσα σε ένα ανοικτό σύστημα εμπορίου και στην περιθωριοποίηση», διαπιστώνει ο συντάκτης του κύριου άρθρου.

Επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα των διεθνών οικονομικών οργανισμών και των οικονομολόγων, η εφημερίδα αναφέρει ότι το Brexit θα είναι επιζήμιο για τη βρετανική οικονομία.

«Η εγκατάλειψη του στόχου της εποικοδομητικής μεταρρύθμισης μίας είναι αλήθεια ελαττωματικής Ευρώπης θα ήταν μία στάση περισσότερο από ηττοπαθής. Θα ήταν μία πράξη καθαρού αυτοακρωτηριασμού».

«Δεν είναι η στιγμή για να επιστρέψουμε στη μικρή Αγγλία. Είμαστε η Μεγάλη Βρετανία. Εχουμε να δώσουμε τη συμβολή μας για έναν κόσμο περισσότερης ευημερίας και ασφάλειας. Η ψήφος πρέπει να είναι υπέρ της παραμονής», καταλήγει το κύριο άρθρο.

Το City του Λονδίνου και οι μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες έχουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Πολλές ανάμεσά τους έχουν απευθυνθεί κατ΄ευθείαν στους εργαζόμενούς τους τις τελευταίες ημέρες, όπως ο όμιλος BT Group και η Rolls Royce.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top