Διεθνή

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο της Φαλούτζα

fall-735x450.jpg

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Φαλούτζα και ανακατέλαβαν το αρχηγείο της κυβέρνησης από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν διοικητές.

Έπειτα από πολυήμερες μάχες, οι επίλεκτες αντι-τρομοκρατικές δυνάμεις (CTS) και οι άλλες ιρακινές μονάδες κατάφεραν να εισέλθουν στο κέντρο αυτού του σημαντικού προπυργίου των τζιχαντιστών που βρίσκεται 50 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Προηγουμένως είχαν περικυκλώσει την πόλη και είχαν ανακαταλάβει τις περιφερειακές συνοικίες.

fall1.jpg

«Οι μονάδες των CTS και οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης ανακατέλαβαν το κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της Φαλούτζα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αμπντελουάχαμπ αλ-Σαάντι, ο διοικητής της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών.

Ο Ραΐντ Σάκερ Τζάουντατ, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, επιβεβαίωσε την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων, που αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στην επίθεση που εξαπολύθηκε στις 23 Μαΐου για την ανακατάληψη της Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τον Ιανουάριο του 2014.

fall2.jpg

«Η απελευθέρωση του αρχηγείου, του κύριου κυβερνητικού συγκροτήματος της πόλης, συμβολίζει την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους» στην πόλη, πρόσθεσε.

Οι δύο διοικητές δήλωσαν πως οι ιρακινές δυνάμεις συνάντησαν περιορισμένη αντίσταση από τους τζιχαντιστές κατά την προώθησή τους στο κέντρο της πόλης.

fall3.jpg

Το αρχηγείο αποτελείται από κτίρια του τοπικού (δημοτικού) συμβουλίου, της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top