Διεθνή

Οι ιρακινές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος έναντι του ΙΚ, φτάνουν νότια της Μοσούλης

1E7773302DCF4BD73215645652845A7E.jpg

«Στην αρχή οι τζιχαντιστές αντιστάθηκαν, αλλά όταν είδαν το μέγεθος της ιρακινής δύναμης αποσύρθηκαν» δήλωσε ιρακινός αξιωματούχος.

Τα ιρακινά στρατεύματα σημειώνουν πρόοδο στην μάχη τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος καθώς ολοένα καταφέρνουν και κερδίζουν έδαφος. Σήμερα έφτασαν νότια της Μοσούλης, δημιουργώντας έτσι πολλά «ανοιχτά μέτωπα» στο χαλιφάτο των τζιχαντιστών.

Οι ιρακινές δυνάμεις μετακινήθηκαν προς το χωριό Χάτζ Άλι με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, υπό την κάλυψη αεροπορικών επιδρομών και βολών πυροβολικού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της επιχείρησης.

«Στην αρχή οι τζιχαντιστές αντιστάθηκαν, αλλά όταν είδαν το μέγεθος της ιρακινής δύναμης αποσύρθηκαν» δήλωσε ιρακινός αξιωματούχος.

Οι ιρακινές δυνάμεις διείσδυσαν επίσης στην περίμετρο της Φαλούτζα, προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ.

Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για ανακατάληψη της Μοσούλης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτη. Έκτοτε, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει μία σειρά από κοινότητες στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Η επιχείρηση αργεί καθώς σύμφωνα με το διοικητή της επιχείρησης υπάρχει έλλειψη αρμάτων μάχης και ικανού αριθμού οπλιτών για να κρατήσουν τα σημεία που εγκαταλείπει το ΙΚ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top