Οικονομία

Οι νικητές του 7ου διεθνή διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων από την εταιρεία DROMEAS

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Οι νικητές της βραδιάς είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον κο Χρήστο Μέγκλα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, τον κο Ντίνο Πετράτο σκηνογράφο – ζωγράφο μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των σχεδίων. και τον πρόεδρο της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ κο Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου.

dromeas3.jpg

Οι συμμετοχές που κατατέθηκαν φέτος, διακρίθηκαν στο σύνολό τους για την σχεδιαστική συνέπεια και τη δημιουργική πρωτοτυπία τους. Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους Φορέων Αρχιτεκτόνων και Βιομηχανικών Σχεδιαστών, Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, εξέτασε τις υποβληθείσες προτάσεις και επέλεξε προς απονομή βραβείων, τις ακόλουθες:

Α’ Βραβείο
στον  Θωμά Δαλαμπούρα για το «folding space»
χρηματικό ποσό 5.000 €

Β’ Βραβείο
Στους Ανδρέα-Ορφέα Μάκο, Μικαέλα Αργυριάδου και Ιωάννη Νούση  για το «ergon»
χρηματικό ποσό 2.000 €

Γ’ Βραβείο

στον Ηλία Γεωργακόπουλο για το «polifilon»
 χρηματικό ποσό 1.000 €

Έπαινος στον Φραγκίσκο Λαρόζα για το «fram3d»
Έπαινος στον Απόστολο Τσιβόλα για το «alex» και το «dada»
Έπαινος  στον Δημήτριο Λουίζο και την Ιωάννα-Ευαγγελία Γλυκού για το «kyma»

Οι  νέοι  σχεδιαστές  κλήθηκαν  να “ισορροπήσουν” μεταξύ χρηστικότητας, εργονομίας και αισθητικής και να δημιουργήσουν προτάσεις που απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου : «Ξεκινήσαμε την ανά διετία διενέργεια αυτού του διαγωνισμού πριν δεκαπέντε χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα διάλογο κυρίως μεταξύ των νέων σχετικό με το βιομηχανικό σχέδιο με στόχο να τους προτρέψουμε να ασχοληθούν με αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλος χώρος και μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Σχεδίου όχι μόνο στα έπιπλα αλλά και σε όλα τα προϊόντα. Είναι μια από τις βασικές συνιστώσες ανάπτυξης μιας χώρας» .

dromeas2.jpg

Η κα Μαρία Βογιατζάκη ,καθηγήτρια του ΑΠΘ – Τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών και εκπρόσωπος της επιτροπής αξιολόγησης του Διαγωνισμού

dromeas4.jpg

Ντίνος Πετράτος μέλος αξιολόγησης επιτροπής, Ηλίας Γεωργακόπουλος 3ο Βραβείο, Ανδρέας Μάκος 2ο Βραβείο, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου πρόεδρος ΔΡΟΜΕΑ, Θωμάς Δαλαμπούρας 1ο Βραβείο, Χρήστος Μέγκλας πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top