Διεθνή

Οι πολίτες της Φαλούτζα πυροβολούνται από το ΙΚ στην προσπάθειά τους να φύγουν

EA85B52D93095F4CF3D73E5C531267FE.jpg

Σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται από το Ισλαμικό Κράτος στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Φαλούτζα.

Το Ισλαμικό Κράτος πυροβολεί τους αμάχους της Φαλούτζα που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πολιορκούμενη από αντιμαχόμενες δυνάμεις ιρακινή πόλη, αναφέρουν οργανισμοί βοήθειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται από το Ισλαμικό Κράτος στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη.

Η NRC, η οποία έχει δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων κοντά στη Φαλούτζα, δήλωσε ότι περίπου 50.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο στρατός του Ιράκ ξεκίνησε τον αγώνα επανακατάληψης της πόλης που απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης και από το 2014 βρίσκεται υπό την κατοχή του IΚ. Μάλιστα η Φαλούτζα αποτελεί ένα από τα δύο εναπομείναντα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Φαλούτζας, δήλωσε στο Reuters ότι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διασχίσουν τον Ευφράτη χρησιμοποιώντας ψυγεία, ντουλάπια και βαρέλια (μπαίνουν μέσα σε αυτά). 

«Οι μεγαλύτεροι φόβοι μας τώρα επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο» δήλωσε ο διευθυντής της χώρας του NRC στο Ιράκ, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι πίσω από αυτούς τους πυροβολισμούς βρίσκονται οι «ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top