Διεθνή

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για επίθεση προ 20ημέρου

79DCA1097EACC202EB3F820BA51179BB.jpg

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 239 τραυματίστηκαν, την Τρίτη από καμικάζι που φέρονται ότι ήταν μέλη του ΙΚ. Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με έναν από τους φερόμενους ως δράστες.

Επιστολή στην τουρκική κυβέρνηση, με την οποία προειδοποιούσαν για ενδεχόμενη επίθεση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ είχαν αποστείλει – πριν από περίπου 20 ημέρες – οι τουρκικές υπηρεσίες σύμφωνα με γνωστό τούρκο δημοσιογράφο.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 239 τραυματίστηκαν, την Τρίτη από καμικάζι που φέρονται ότι ήταν μέλη του ΙΚ. 

5773d471c03c0e16681d2e86

Όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ την Τετάρτη σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Dogan οι τουρκικές υπηρεσίες είχαν αποστείλει στις αρχές Ιουνίου – πριν από περίπου 20 ημέρες – επιστολή σχετικά με τους στόχους πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων με τον τουρκικό διεθνή αερολιμένα να περιλαμβάνεται στη λίστα.

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με έναν από τους φερόμενους ως δράστες. Οι δύο φωτογραφίες ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου. 

Δεκατρία 
από τα θύματα των αιματηρών επιθέσεων ήταν ξένοι μεταξύ των οποίων πέντε υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, ένας Τυνήσιος, ένας Ουζμπέκος, δύο Ιρακινοί, ένας Ιορδανός, ένας Ουκρανός, ένας Ιρανός και ένας Τουρκμένος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κήρυξε την 29η Ιουνίου επίσημη ημέρα πένθους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top