Ελλάδα

Οικονομική στήριξη στους εργαζόμενους της ΠΥΡΣΟΣ δίνει η κυβέρνηση

B0717D308D028A5762709BBFC1C7BE16.jpg

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο προέτρεψε τους μόνιμους εργαζόμενους να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τον δικαστικό τους αγώνα εναντίον της ιδιοκτησίας της εταιρείας.

Οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ κατ’ άτομο υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σε όσους από τους περίπου 300 μόνιμους εργαζόμενους της εταιρείας φύλαξης ΠΥΡΣΟΣ δεν καταφέρουν να βρουν εργασία, όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι.

Τους προέτρεψε να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τον δικαστικό τους αγώνα εναντίον της ιδιοκτησίας της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή του πάντως το υπουργείο δεν κάνει λόγο για συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στήριξης, όμως υποστηρίζει ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί σοβαρών ποινικών ευθυνών της εταιρείας «ΠΥΡΣΟΣ SECURITY».

Όπως αναφέρεται, ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για συγκεκριμένες ενέργειες της εταιρείας, όπως μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, τονίζεται ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ, η οποία απασχολούσε 38 εργαζόμενους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top